Kaffe mindsker risikoen for sygdomme

Der er mange delte holdninger om, hvorvidt kaffe er godt for kroppen eller ej. Det er dog bevist, at kaffe i nogen grad kan mindske risikoen for flere forskellige sygdomme – herunder kræft. Du behøver således ikke længere have dårlig samvittighed, hvis du er en af de mange danskere, som hver dag drikker flere kopper kaffe.

kaffe

Kaffe er en vigtig del af mange danskers hverdag, og det kan rent faktisk være en fordel, hvis du er en af dem, som hver dag indtager op til flere kopper kaffe. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at kaffe kan mindske risikoen for at udvikle en lang række sygdomme. Du kan derfor roligt tage din næste kop kaffe og nyde alle fordelene, som er samlet i dette blogpost.

Antioxidanter:  Langt de fleste forbinder antioxidanter med frugter og bær, men det er faktisk bevist, at kroppen nemmere optager antioxidanter fra kaffe.

Afstressende effekt: Kaffe kan på nogle virke afstressende, da især duften af kaffe dulmer stress, der er forårsaget af mangel på søvn. Aromaerne fra kaffen ændrer de proteiner i hjernen, der er forbundet med stress.

Mindre risiko for skrumpelever: Ved at indtage mindst én kop kaffe om dagen, kan man nedsætte risikoen for at udvikle skrumpelever.

Øget livsglæde: Hvis du er en af dem der drikker mindst tre kopper kaffe om dagen, har du mindsket din risiko for at blive deprimeret. Den nedsatte risiko skyldes formentlig det daglige indtag af antioxidanter.

Nedsat risiko for selvmord: Da kaffe indeholder antioxidanter, kan det ligeledes fungere som en mild form for antidepressiv. Det er bevist, at to til fire kopper kaffe om dagen kan reducere risikoen for selvmord med omkring 50 procent.

Nedsat risiko for kræft: Undersøgelser har vist, at et fornuftigt indtag af kaffe, kan nedsætte risikoen for flere typer kræft – herunder hudkræft og brystkræft.

Reducerer chancerne for at udvikle diabets 2: Moderat indtagelse af kaffe kan reducere chancerne for at udvikle diabets 2 med 50 procent.

Reducerer chancerne for at udvikle Alzheimers: Kaffe holder din hjerne sund og mindsker mærkbart risikoen for at udvikle Alzheimers.

Som det fremgår af ovenstående, er der mange fordele forbundet med indtagelsen af kaffe. Men hvad gør du så, hvis du er en af de personer, som ikke kan fordrage smagen af kaffe? En mulighed er at anskaffe dig en ordentlig kaffemaskine eller endnu bedre, at bede din arbejdsgiver om det. Det er jo ikke kun dig, men også dit arbejde, der vil kunne drage fordel af dit bedre helbred. På siden Ekspertvalg.dk, kan man indhente op til fire tilbud på kaffemaskiner, som vil passe til lige netop din arbejdsplads.

Du er muligvis også interesseret i disse indlæg...