Øjenlaserbehandlinger er blevet endnu sikrere

Øjenlaserbehandlinger er nu blevet endnu sikrere. Førende øjenklinikker er gået over til at bruge femtosekundlaseren. Med Femtosekundlaseren er det muligt at operere endnu mere præcist end tidligere.

220ASPQB350-458

EuroEyes som har 5 klinikker i Danmark beretter følgende om den nye teknik:

Femtosekundlaseren erstatter det mekaniske mikrokeratom. Det betyder at intet blad vil komme i kontakt med en patients øje i forbindelse med en LASIK behandling. Under en LASIK behandling skal der præperes en lille “flap” i hornhinden, så excimerlaseren kan komme til at forme hornhinden. Tidligere blev denne “flap” lavet med mikrokeratomet, som er en form for miniskalpel. Nu bliver det i stedet lavet med femtosekundlaseren. Femtosekundlaseren er altså i stand til at præperere en lille flap i hornhinden. Det betyder at indgrebet bliver udført endnu mere præcist end tidligere, og der er langt færre komplikationer under og efter en øjenlaserbehandling. Det betyder samtidigt at behandling bliver smertefri. Der er langt mindre pres på øjet ved brug af femtosekundlaseren.

Det anbefales kun at benytte klinikker der gør brug af femtosekundlaseren.

Flere nye teknikker

Af andre nye teknikker er wavefront-analysen. Wavefront-analysen bliver brugt til at opmåle alle præcise parametre. Wavefront-analysen måler op til 4 gange så mange punkter i øjet, så det er muligt at lave et endnu mere præcist indgreb. Wavefront-analysen bliver brugt sammen med iDesign så der kan fremstilles et form for “landkort” af øjet. IDesign bliver bl.a. benyttet at NASA og det amerikanske militær.

Du er muligvis også interesseret i disse indlæg...