Kan det betale sig at få en øjenlaseroperation?

Der er enormt mange ting man skal tænker over, når man overvejer at lade sig operere. Og hvis operationen skyldes noget kosmetisk såsom brystforstørrelser, fedtsugninger, og til dels også øjenlaseroperationer, er der så meget desto mere at tænke på. Kosmetiske operationer er som regel selvvalgte, og afhjælper i højere grad et psykisk problem, end et fysisk. Det er også derfor, at det i høj grad er denne type operationer man selv skal betale, hvorimod det offentlige giver tilskud til operationer der afhjælper fysiske problemer – som dårligt syn i visse tilfælde også kan være. 

Hvorfor få en øjenlaseroperation?

Der er mange forskellige grunde til at ønske sig en øjenlaseroperation, men der er i høj grad to gængse grunde: 1. Du er led og ked af at bruge briller og kontaktlinser. 2. Du har så dårligt syn, at du vitterlig intet kan se, hvis ikke du har dine briller eller linser i nærheden. Hvis du hører til i den første kategori, er operationen mestendels kosmetisk. Det kan godt være at kontaktlinserne klør dine øjne, eller du glemmer dine briller overalt, men du kan i det mindste se en smule uden hjælpemidler. Hvis du derimod befinder dig i den anden kategori, er det for at afhjælpe et fysisk problem, som der ofte ydes tilskud til. Det kræver dog, at du har -6 på begge øjne, en forskel på -3 mellem øjnene, eller en grov bygningsfejl.

Hvordan er mine odds?

Øjenlaseroperationer bliver mere og mere sikre, og det bliver en mere og mere gængs operation. Der sker hele tiden noget nyt på feltet, og det er vigtigt, at du vælger en klinik der er med hvor det sker. Sørg for at den klinik du benytter, har det allernyeste udstyr og den mest udviklede viden om indgrebet, før du overlade dine penge og dine øjne til dem.

Hvis du for eksempel er nærsynet, er en øjenlaseroperation en god og sikker behandling, hvor komplikationer er meget sjældne. Som udgangspunkt opnår 75% et godt resultat, 20% en forbedring – men ikke helt hvad de havde forventet, 5% får problemer, heraf kun en femtedel er alvorlige. Dine odds er altså temmelig gode, hvis du vil have behandlet din nærsynethed.

Du er muligvis også interesseret i disse indlæg...